Hot Spots: Parijs

Citytrips, wie houdt er niet van? Ik heb vooral gemerkt dat het zeer verslavend is! Dit jaar ben ik onder andere naar Parijs geweest. Het was de zevende keer dat ik deze prachtige stad bezocht. Mede doordat mijn zusje tien maanden lang als au-pair in Parijs woonde, ken ik deze stad al erg goed. Ik ben er inmiddels zeven keer geweest en zou er graag nog vaker heen gaan. Van een leuke wandeling over Le Pont d’Amour, naar een werkelijke eet-beleving bij Restaurant Chartier, tot aan met je mond ongeveer tot op je knieën rondstarend in Opéra Garnier. Parijs is een prachtige stad! En het is nog veel leuker als je ook de minder toeristische plekken kent! Dit is een selectie van mijn favoriete plekken.

Parijs-pont

Crêpes zijn hartstikke Frans en die moet je daarom eten als je in Parijs bent. Je kan heerlijke crêpes eten bij restaurant Crêperie Contemporaine. Kies eerst een hartige crêpe (denk kaas, spek, champignons, courgette en meer) en daarna een zoete crêpe (denk chocola, ijs, slagroom en vruchten). Om bij weg te smelten!

Parijs-crepes

Het is niet Frans, maar voor de boekenliefhebber wel heel leuk! Abbey Bookshop is een Engelse boekenwinkel waar de kasten werkelijk uitpuilen van de boeken. Van de grond tot aan het plafond, dubbele kasten, stapels boeken in het gangpad… En toch weet de eigenaar elk boek te vinden!

Parijs-Abbey

In een super schattig straatje, met diverse eetgelegenheden, zit Factory&Co. Dit café maakt tig soorten cheesecake: bosbessen, citroen, baileys, snickers, koffie.. Allemaal even verrukkelijk! Voor de grotere trek kan je er ook lunchen of avondeten met bagels of pizza.

Parijs-factoryco

Voor wie van open podia houdt, zijn er in Parijs genoeg leuke café’s. Pop In is daar één van. Elke zondagavond is het hier gevuld met artiesten en publiek voor het open podium. In een knusse, gezellige ruimte, is een klein podium opgebouwd en het publiek zit met een drankje op de grond. Er worden heel gevarieerde liedjes gespeeld en gezongen en wie wil, kan zich inschrijven om ook mee te doen.

Parijs-popin

Voor de nachtbrakers onder ons: Op dinsdag is het Erasmus avond in discotheek Mix Club. Mix Club is een grote, ondergrondse discotheek. Het enige dat boven de grond uitsteekt, is de ingang! Je loopt er dus zo voorbij. Op de Erasmus avond krijg je bij binnenkomst een sticker met de vlag van jouw land van afkomst. Zo zie je in een oogopslag waar iedereen vandaan komt. Meteen een leuk aanspreekpunt! En nog een pluspunt: toegang is gratis voor studenten en voor vrouwen tot 00.00 uur.

Advertisements

One thought on “Hot Spots: Parijs

  1. Pingback: In 2014… |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s