Wilfred: Meest bizarre tv-serie

Wilfred

Wilfred is toch wel de meest bizarre tv-show die ik heb gezien. De serie gaat over Ryan, een manisch depressieve man, die het gevoel heeft niks te bereiken in zijn leven. Hij is er klaar mee, wil er een eind aan maken. Wanneer hij druk bezig is om te proberen zelfmoord te plegen (de overdosis pillen wil niet werken), belt zijn buurvrouw aan. Ze vraagt hem op haar hond te passen, Wilfred. Naast haar staat een volwassen man in een hondenpak. Maar dit lijkt de buurvrouw totaal niet door te hebben. Of ligt het niet aan haar?

Gedurende de aflevering zit ik verward te kijken wat er in godsnaam aan de hand is in deze  serie. Dat is precies wat Ryan zich ook zit af te vragen. Wilfred blijkt ook nog te kunnen praten, in een Australisch accent, wat het op een of andere manier nog vreemder maakt. Wanneer Wilfred een bong tevoorschijn haalt en begint te roken, snap ik er al helemaal niks meer van. Is het dan echt gewoon een mens? Is het een raar soort hallucinatie door de grote dosis pillen? HELP!

Pas wanneer Ryan en Wilfred later aan een terras zitten en de serveerster Wilfred ook als hond blijkt te zien, wordt duidelijk dat Ryan de enige is die Wilfred als mens ziet. Wilfred heeft dus ook gewoon zijn dierlijke impulsen en begint de serveerster direct te bereiden. Dit is al een ongemakkelijke situatie op zich. Het beeld van een volwassen vent in honden pak, die met zijn hoofd tussen haar borsten, flink tegen de serveerster oprijdt, maakt het nog een stukje ongemakkelijker.

Wilfred

Tegen het eind van de aflevering zie je het begin van een vriendschap ontstaan tussen Ryan en Wilfred. Deze bouwt zich op in de afleveringen die volgen, waarin Ryan van alles leert van Wilfred over mensen, liefde en het leven.

In Amerika is het derde seizoen al uitgezonden, maar in Nederland zijn ze pas in maart begonnen met het uitzenden van seizoen 1 (Comedy Central). Makkelijk om de eerste afleveringen in te halen dus! Voor wie alvast een voorproefje wil, hier is de trailer van seizoen 1:

Bron foto’s: Foto 1 | Foto 2

Advertisements

One thought on “Wilfred: Meest bizarre tv-serie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s