HA! GAAAAAYYYY!

Een afstudeeronderzoek is veel meer dan alleen interviews en typewerk. Het is ook reizen, taart vreten, over de schoolvloer kruipen en oorlog voeren op instagram. Lees hier hoe dit bij mijn studiegroepje ging…

001

In den beginne…
Een onderzoek uitvoeren met een studiegroepje gaat niet zonder grappen of grollen (Ook niet zonder gezeur zou je denken, maar dat is ons toch aardig gelukt). Onderzoeksideeën kwamen al lachend (en tapas etend) naar boven, de één nog onrealistischer dan de ander. (Laten we een onderzoek voor Disney doen, YEAH!) Uiteindelijk werd het onderwerp seksuele diversiteit en wilde Movisie onze opdrachtgever zijn. We kregen twee leuke begeleiders die razend enthousiast talloze boeken en onderzoeken over LHBT opsomden, zodat wij ons in het thema konden verdiepen. ‘Oh en heb je deze al gelezen? En ken je deze al? Of deze? Oh en dan zou ik ook nog deze lezen!’ Met bakken koffie, stukken taart (HEUJ!) en een berg motivatie gingen we aan de slag.

studeren

Reizen
Inmiddels is het acht maanden later. We hebben tijdens ons onderzoek heel wat afgereisd: Rotterdam, Uithoorn, Den Helder, Meppel, Barneveld, Varsseveld… Van de bus naar de trein, van de stad naar het platteland, van enthousiaste verhalen naar mensen die het interview vergaten. Alles om uiteindelijk zestien groepswerkers te kunnen interviewen en een hoop interessante verhalen rijker te zijn. Verhalen over seks, GTST, jongens met hakken, tripjes naar de gaybar en nog veel meer. Toen we eenmaal alles geanalyseerd hadden en het rapport helemaal af was, voelde ik me super trots!

onderzoek

In the meantime…
Naast de gezochte informatie, zijn we ook een lading aan homo-grappen rijker en kilo’s aangekomen van alle stukken taart en kaasbroodjes die we in onze pauzes aten. Ook skipten we aardig wat studie-uren om pannenkoeken te gaan eten (Lang leve de Muntkelder). Jaaaa, eten, daar hebben we heel wat tijd aan besteed dit jaar. Ongeveer evenveel tijd als aan het onderzoek zelf. En dat brengt ook wat downsides met zich mee: Van een potje janken omdat de chocolademuffins op waren, naar mijn allereerste bezoek aan een sushibar (oké, dat lust ik dus niet), tot het besluit om toch maar de trap te nemen in plaats van de lift.

003

Sociaaaaal
Gelukkig was het allemaal heel gezellig. Ik heb twee gekke studiegenootjes (ja dat zijn jullie!) waar ik zowel heel serieus als heel melig mee heb samengewerkt. Als iemand er geen zin meer in had, werd meteen een One Direction hit de ruimte in geknald en werd er flink gedanst. We bleken alle drie dezelfde manier van relativeren te hebben (elkaar lekker in de zeik nemen) en dat werkte HEEL fijn. Zo ging de één op facebook terwijl ze à la Assepoester soep van de grond schrobde, terwijl de ander een onverwijderbare map paardenporno op haar bureaublad vond. Na een tijdje ging dit over in elkaar taggen op plaatjes op Instagram, proberend elkaar steeds weer terug te pakken. Kortom: We hebben heel veel gelachen.

fun

Midzomergracht Festival
Maar dat is nog niet alles: we hebben het onderzoek blijkbaar zo goed gedaan dat wij de resultaten mogen presenteren op het Midzomergracht Festival! Inclusief een panel met belangrijke mensen dat gaat debatteren over opvallende resultaten. SPANNEND! Voor iedereen die geïnteresseerd is: Check het facebookevent! Alle anderen wens ik vast een heeeeele fijne vakantie! (die van mij begint direct na de presentatie, YAY!:D ).

002

facebook

Advertisements

3 thoughts on “HA! GAAAAAYYYY!

  1. Pingback: Happy Days 33-64 | Anna Naomi

  2. Pingback: In 2014… |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s