Heb jij dat ook?

“Gevoel van angst als je alleen bent?” Nee we gaan het hier niet over Willeke Alberti liedjes hebben. Maar heb jij dat ook, dat je bij het horen van bepaalde woorden of zinnen, meteen een liedje in je hoofd hebt? (En heb jij dat ook, dat je Willeke Alberti liedjes alleen kent doordat zij vroeger een gastrol had in Pittige Tijden?).

Heb jij dat ook?
Dat je uit voorzorg de koekjesschappen in de supermarkt vermijd, omdat je weet dat er anders drie pakken koekjes mee naar huis gaan? Die de volgende dag al op zijn?

Heb jij dat ook?
Dat wanneer je voor de spiegel staat, je even een paar gekke bekken naar jezelf trekt? En dat je vervolgens gniffelt omdat je bedenkt dat dit er voor een buitenstaander vast heel raar uit zou zien?

Heb jij dat ook?
Dat je zingend op je fiets zit, jezelf vertelt dat het je echt niet kan schelen als iemand je hoort, maar toch steeds een plotselinge pauze inlast als iemand je voorbij fietst?

2012-01-13-Zingen

Heb jij dat ook?
Dat wanneer je razend druk met school of werk bent, je allerlei leuke ideeën hebt om te doen, maar dat wanneer je er daadwerkelijk tijd voor hebt, je ineens te lui bent om het uit te voeren?

Heb jij dat ook?
Dat wanneer je in de bus of trein zit en mensen om je heen hoesten of niezen, je gelijk bacillen-angst krijgt en noodgedwongen in je sjaal gaat ademhalen zodat je niet ziek wordt?

Heb jij dat ook?
Dat wanneer je je kamer op gaat ruimen, je allerlei leuke/oude dingen tegenkomt die je dan eerst uitgebreid moet bekijken voor je verder kan?

I-cant-clean-my-roomHeb jij dat ook?
Dat je al maanden rondloopt met dezelfde kwaaltjes, maar vanwege een onverklaarbare reden nog steeds de huisarts niet wil bellen?

Heb jij dat ook?
Dat wanneer er iemand in de bus zit met zijn muziek veel te hard, je je hier mateloos aan ergert, maar er nooit wat van durft te zeggen?

Heb jij dat ook?
Dat wanneer je je lekkere eten niet opkrijgt, je het ziet als jouw persoonlijke Mount Everest, en het per se op wil eten omdat je bang bent dat je de volgende dag niet eens meer een snoepreep op krijgt?

everest

Heb jij dat ook?
Dat wanneer je het ‘verboden te staan’-bord bij een achtbaan ziet, je onmiddellijk een stem in je hoofd hoort die zegt “Blijft u alstublieft zitten en houdt armen en benen binnen boord”? En dat je vervolgens zin krijgt om te schreeuwen “Kijk! Met zonder handen!”?

Heb jij dat ook?
Dat wanneer iemand met té veel subtiele zelfverheerlijking (wat je herkent dankzij Pauline Cornelisse) het gesprek constant naar zich toetrekt, je zin krijgt om kreten te roepen als “Wat gáááááf! Wat ben jij voor iemand? Ik kan jou niet in een hokje plaatsen. Wat gáááááf!”?

Heb jij dat ook?
Dat je ontzettend veel film/serie/cabaret quotes kent en die in het dagelijks leven gebruikt? En dat mensen je dan vaak raar aankijken omdat ze de grap niet kennen en niet snappen waar je het over hebt?


facebook

Advertisements

14 thoughts on “Heb jij dat ook?

  1. Supertof artikel! Laatst fietste ik door het binnenveld. Volledig stil en verlaten. Geen kip op de weg. Ik had mijn koptelefoon op en ik vind het dan zo lekker om heel hard mee te zingen, maar ja, iedereen weet dat je dan heel erg vals zingt. Boeien, er is toch niemand in de buurt (maar wel iedere 15 seconden achterom kijken ja).

  2. Pingback: Heb jij dat ook? #2 |

  3. Pingback: Heb jij dat ook? #3 |

  4. Pingback: Heb jij dat ook? #4 |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s