Back in Dutchland!

Het nieuwe jaar is druk begonnen: ik heb nu pas weer fatsoenlijke blog tijd. Inmiddels heb ik afscheid genomen van mijn vrienden in Engeland en ben ik terug verhuisd naar Nederland. Nu woon ik nog even bij mijn ouders in de logeerkamer, mijn studentenwoning kan ik per februari weer in.

Vóór ik naar Engeland vertrok schreef ik een blog met lijstjes van favorieten, verwachtingen en wensen. Ik was benieuwd of ik van tevoren goed zou inschatten wat ik zou missen, moeilijk zou vinden, of juist het allerleukst. Nu mijn buitenlandse periode voorbij is, kan ik daar even op terug kijken! Dus, voilà, opnamestaat #2:

Naam:
Anna, wat de laatste maanden uitgesproken werd als Enna.

Leeftijd:
23 jaar, 7 maanden en 30 dagen.

Gewicht:
Ehh ja, met al dat vele eten ben ik aardig wat kilo’s aangekomen. Vóór de kerstdagen woog ik al ruim 3 kilo zwaarder (!) Ik wil niet weten wat het nu is :’)

Zo zie ik er nu uit:
Verschil met voorheen: Mijn haar is een stuk langer en de voorste pluk haar die veel te kort was geknipt, prikt nu niet meer in mijn ogen 😀Anna Naomi

Favorieten van dit moment:
❤ Liedje: Jungle is Massive (die is nog blijven hangen van NYE…)
❤ Serie: Miranda Hart ❤ (Jep, de Engelse televisie heeft me veroverd)
❤ Film: Nog steeds Alice in Wonderland
❤ Eten: Ik heb echt volop genoten van English pasties, echt super lekker! Het is bladerdeegachtig deeg, gevuld met steak/kip/champignons/kaas en ui/en meer opties. Ik mis ze nu al!
❤ Drinken: Witte wijn 😀 en Yorkshire tea mét melk!

Mijn laatste avondmaal voor vertrek:
Mijn ouders kwamen de laatste vijf dagen in Engeland op bezoek. We hebben veel in pubs gegeten (lekker, nog meer kilo’s.. :P) De laatste avond aten we bij Roebuck en at ik Roebuck Pie met mashed potatoes. Mmmm! De pie was gevuld met rundvlees en een saus iets.. Een soort hachee zonder uien.

Roebuck Pie

Ik voel me nu:
Ik was terug in Nederland en werd bijna meteen ziek! De hele periode in Engeland nergens last van, toen ik terug kwam voor kerst kreeg ik meteen griep. En nu dus weer. Fijn! Verder vind ik het wel prima om weer thuis te zijn. Ik heb af en toe een beetje heimwee. Zeker als ik op Facebook foto’s voorbij zie komen van de mensen die nog in Sheffield zijn, wil ik graag weer terug. Tegelijkertijd ben ik heel blij weer hier te zijn.

Ik keek uit naar:
Elke dag Engels praten, veel nieuwe mensen ontmoeten, Engelse pubs afstruinen… Alles waar ik naar uit keek, heb ik ook inderdaad heel leuk gevonden.

Nu kijk ik uit naar:
❤ Iedereen weer zien.
❤ Afgestudeerd zijn! Nog ongeveer een maandje…
Broodje Ben. Sowieso goed gevulde gezonde bollen, wat heb ik dat gemist!
❤ Gezonde avondmaaltijden.

Het spannendste in Engeland:
❤ Van te voren leek het ontmoeten van nieuwe mensen me heel spannend, eenmaal daar ging dat zo makkelijk dat het niet meer spannend was, alleen maar hartstikke leuk!
❤ Op zoek naar een woning… Dat viel uiteindelijk mee. Het kwam neer op heel veel gedoe op één dag, maar daarna wel meteen een kamer.
❤ Het Sheffieldse accent verstaan leek mij heel spannend. De eerste weken had ik er ook wel echt moeite mee. Ik wende sneller dan ik dacht, en inmiddels ben ik best wel gek op het accent! Ik versta nu vrijwel alles en wordt weer blij als ik het ergens op tv voorbij hoor komen. (in dit blog plaatste ik een video met het prachtige accent).
❤ Wat ik uiteindelijk echt eng vond, was het schrijven van verslagen. Dat moet daar op de uni op een heel andere manier dan hier op het HBO. Eén van de verslagen moet ik nog steeds schrijven, en ik heb er moeite mee.

Peak District Anna Naomi

Wat ik heb gemist:
❤ Familie, vrienden, de kat.. Zoals verwacht.
❤ Al mijn spullen in huis hebben, vooral mijn grote verzameling knutselspullen om spontaan dingen te maken. Dat verwachtte ik erg te missen, en dat klopte ook. Ik heb in Sheffield wel een gitaar gekocht! En ik heb aan een scrapbook gewerkt 😀 Zo kon ik toch nog mijn creativiteit kwijt.
❤ De stad in voor een goed gevuld gezond broodje! Die witte casino broodsneetjes met meer mayonaise dan ander beleg, was ik al erg snel zat.
❤ Ik verwachtte ook nog dingen te missen als hagelslag en het gemak van de Hema of Action. Dat heb ik allemaal niet gemist omdat ik daar al snel vervanging voor had gevonden. Ik heb wel de bitterballen gemist!

Wat ik nu ga missen:
❤ De nieuwe vrienden die ik in Sheffield heb gemaakt.
Poundland! ❤ Heaven on earth voor goedkope leuke meuk.
❤ Grote gebieden natuur om de hoek. Het Peak District natuurlijk, maar ook een wandelingen door bijv. Endcliffe Park.
❤ De uitgaansstraten van Sheffield, die zijn erg leuk. Allemaal pubs, danscafés en clubs in 2-3 straten gepropt en overal is het gezellig, ook al op straat. Daar mag Utrecht wel wat van leren.
❤ The Peace Gardens. Prachtige plek om midden in de stad te lunchen (als het niet te koud is tenminste). Sowieso vind ik dat Sheffield veel mooie oude gebouwen heeft. Het universiteitsgebouw waar ik studeerde leek net als in een film. ❤

Collegiate Campus Sheffield Hallam University

Wat ik niet ga missen:
Oei, van Nederland kon ik wel een aantal dingen noemen, nu weet ik het even niet. Ik moet wel lachen om het punt: “Niks te doen hebben. Ik denk dat het heel lang gaat duren voor ik me weer een keertje verveel.” Nou, vervelen kan ook gewoon tijdens je minor in het buitenland, is gebleken 😛 Het enige dat ik niet ga missen is mijn heimwee naar huis.

Dit is o.a. met me meegegaan:
❤ Een gevuld scrapbook met al mijn avonturen in Sheffield 😀
❤ Turks eten en Turkse recepten! Haha, mijn huisgenoot was Turks en werkelijk al het eten dat zij klaarmaakte was ontzettend lekker. Voor mijn vertrek heb ik dus even een bezoekje gebracht aan de plaatselijke Turkse winkel.
❤ Shotglaasjes uit Sheffield, Cambridge, Liverpool en York 😀 Die kunnen mooi bij mijn collectie.
❤ Yorkshire tea!
❤ Een hoop nieuwe inzichten over verschillende culturen en landen. Ik vond het prachtig om mensen van over de hele wereld te ontmoeten.

Ik heb een hele mooie periode achter de rug en ik kijk er naar uit om Sheffield weer een keer te bezoeken. Ik heb ook nog best wat dingen waar ik over wil bloggen, dus mijn periode in Engeland is wel voorbij, maar mijn blogs erover nog niet 🙂


facebook

Advertisements

11 thoughts on “Back in Dutchland!

 1. Leuk geschreven! Ik zou niet zo snel een hele tijd bij mijn vertrouwde huis weggaan om in het buitenland te studeren! Maar vind het wel altijd tof als andere het doen! Welkom terug in het kikkerlandje 🙂

 2. Een geweldige ervaring dus! Wat dat betreft heb ik er wel spijt van dat ik in mijn HBO-tijd niet een half jaar naar Spanje ben gegaan, zou met een vriendin maar zij kreeg verkering en haakte af en alleen durfde ik niet maar daar heb ik achteraf gezien toch wel spijt van gehad…

 3. Het zal bést weer snel wennen om weer op je oude stek terug te zijn.Je hebt natuurlijk een heleboel mooie herinneringen meegenomen die voor altijd in je bagage zullen blijven.
  Mijn oudste kleindochter was 10 jaar geleden een jaar in de USA op school maar vond haar draai hier weer heel snel terug.Het heeft haar héél volwasen gemaakt.

 4. Welcome home!
  Echt leuk zo’n mooie ervaring en al je enthousiasme en de leuke dingen die je er van mee hebt genomen naar huis, van mooie herinneringen tot aan turkse recepten (nieuwsgierig by the way) ;-).

 5. Dag Anna,

  Dank je wel voor alle leuke verslagen die je geschreven hebt. Ik heb ze met veel plezier gelezen.
  Je zult het e.e.a. gaan missen nu je yerug bent. Maar bedenk wel: over enkele maanden ben je afgestudeerd en dan ligt de hele wereld voor je open.
  Succes de komende tijd en nogmaals hartelijk dank

  Gerard

 6. Pingback: In 2015… |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s