Onbekende films die wat meer aandacht verdienen

It's Movie Time

Eerder schreef ik een blog over zes onbekende films die je absoluut wil kennen. Vandaag vul ik het lijstje aan. It’s movie time!

die-welle

Die Welle
Vond je Das Experiment een goede film? Die Welle is minder gewelddadig, maar wel net zo sterk. Een middelbare schooldocent leert zijn leerlingen over het ontstaan van een dictatuur. Dit doet hij door middel van een experiment waar zijn leerlingen een beetje té enthousiast op reageren. Meer verklap ik niet. Die Welle is een indrukwekkende film, waarbij ook de kijker inzicht krijgt in het leiden van een dictatorschap. De film is te vinden op Netflix.

speurneuzen

De Speurneuzen
Ik ben met deze film opgegroeid, maar veel mensen blijken hem niet te kennen: De Speurneuzen (Engels: The Great Mouse Detective). In de film helpt Sherlock Holmuis (die van Basingstoke ja) een meisje haar vader te vinden en red hij tegelijkertijd het Koninkrijk door zijn aartsvijand Rattatoei te verjagen. De vergelijkingen met het verhaal van Sherlock Holmes zijn geweldig, maar daarnaast is het ook een grappige en spannende (kinder)film. Must see!

whats-eating-gilbert-grape

What’s eating Gilbert Grape?
Een oude, maar PRACHTIGE film met een jonge, knappe Johnny Depp en een Leonardo DiCaprio zoals je hem nog nooit hebt gezien. Gilbert (Johnny) draagt de zorg voor zijn moeder en broertje en eigenlijk het hele huis. Moederlief woont letterlijk op de bank, omdat ze te dik is om overeind te komen. Broertjelief heeft een verstandelijke beperking. Vader des huizes heeft zich overigens een tijd geleden verhangen in de kelder en Gilbert’s twee zussen werken niet echt in het huishouden mee. De familie maakt zowel mooie als heel verdrietige dingen mee. In de film krijg je daar een stukje van mee. Leonardo speelt zijn rol echt ontzettend goed en ik was dan ook verbaasd te horen dat hij in het echt geen verstandelijke beperking heeft (dit was nou eenmaal vóór het Titanic tijdperk waar hij beroemd door werd).

stomp-the-yard

Stomp The Yard
Alhoewel deze film hetzelfde bekende dansfilm-verhaal draagt (straatdanser komt in aanraking met compleet nieuwe dansstijl, is vastberaden deze stijl eigen te maken en winnaar te worden van een grote wedstrijd) brengt deze film wel een vrij onbekende dansstijl met zich mee: stepping. (Voor mij extra leuk want ik heb zelf jaren in een steppingteam gezeten!) Daarnaast komen er ook stukjes krumping en clowning in voor en heeft de film een goeie soundtrack. Een goeie film wanneer je wil ontspannen, niet al te veel wil nadenken, maar wél iets nieuws wil zien.

Welke onbekende films kan jij aanraden?

Bronnen foto’s: Die Welle | Speurneuzen | Gilbert Grape | Stomp the Yard

facebook


 

Advertisements

7 thoughts on “Onbekende films die wat meer aandacht verdienen

  1. What’s eating Gilbert Grape is inderdaad echt heel goed! Ik heb hem al lang niet meer gezien, maar vroeger vond ik die heel mooi. De rest van de films heb ik nog niet gezien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s